Denna sida skapades den: 2010-04-14. Uppdaterades 2018-11-04

 

Jag heter Ulla och bor i Sånga utanför Sollefteå tillsammans med Per-Erik, allmänt kallad Pecka, våran katt Gustav III samt schäfern Brisa och moppillon Guldis. Vi hade katten Nisse tidigare men tyvärr jagar han i andra jaktmarker sedan 2010.

Även katten Gustav II fick vi ta bort 2012 eftersom han blev sjuk. Schäfern Sånga fick vi ta bort efter att hon fått cancer och livmoderinflammation 2014. Sorgen var stor och vi tänkte först ingen mer hund, men efter någon vecka fick vi syn på schäfervalpar i Arjeplog och for och tittade. Och............. så var man ju med valp igen. Vi har även katt igen: Gustav III.
Jag har ett förflutet som lantbrevbärare och mjölkbonde.
Jag har två vuxna söner och sju barnbarn och har själv passerat 60-strecket för ett antal år sedan.
Jag är uppvuxen i Viråbruk som ligger i södra delen av Södermanland där min make o jag hade lite köttdjur, får, getter, gäss, ankor, höns och några hästar. Vi körde i skogen med nordsvensken Sandra bl.a., och pojkarna red och körde med shettlänningarna.
Sedan 1989 är jag Ångermanlänning. Min make (tyvärr avliden 1998) och jag köpte en mjölkgård som vi brukade tillsammans. Vi hade 32 mjölkkor och ungefär lika mycket ungdjur. Det var en rolig tid, även om det innebar mycket jobb.
Pecka och jag träffades på hösten 1999 på en dans. Han hade farit 12 mil enkel väg till en plats han aldrig varit på tidigare. Vi dansade några danser och sade efter kvällens sista dans: "hej, vi kanske ses igen".
På nyåret 2000 möttes våra vägar på nytt och vi kände att det sa "klick" som kungen uttryckte sig när han mötte Silvia. Vi började träffas regelbundet och på våren 2001 flyttade vi tillsammans.
Efter den svåra sorgen att bli änka, log åter lyckan mot mig och jag har fått uppleva många lyckliga stunder.
Jag gillar att snickra, måla, kapa o klyva ved, trädgårdsarbete o.s.v., och nu när jag har blivit en glad pensionär kan jag styra min tid som jag vill.
Sticka, virka, sy kläder, väva band, pärldockor, bollkuddar, brodera, lappteknik m.m.
Sedan jag var liten har jag alltid tyckt om att arbeta med lite av varje.
(Jag tillhör nog en utrotningshotad ras..............!)

Pecka och jag Pecka o jag

 

 

 2739_Mina_kossor.JPG

 Som gammal "bondmora"

samlar jag på kossor.

Här är en liten del av dem.

 
stäng